Τι λέει η διοίκηση του «Γενικού Κρατικού Νίκαιας» για τον σοβά που έπεσε σε θάλαμο ασθενών9 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:11 μμ


Σε διερεύνηση του περιστατικού για την πτώση σοβά σε θάλαμο της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, θα προβεί η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση, ο διοικητής Δημήτρης Μπούτος, «προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της συνοδού και του νοσηλευόμενου ασθενή και από τον γενόμενο έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες».

Το θέμα είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «οι υποδομές και ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω έλλειψης συντήρησης».

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της ότι «η ανακαίνιση όλου του ορόφου πραγματοποιήθηκε μερίμνη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε ,το χρονικό διάστημα 2002-2004 και παράλληλα ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου γίνονται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017 δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα σε επίχρισμα του θαλάμου».

Η ανακοίνωση της διοίκησης του «Γενικού Κρατικού Νίκαιας»

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Νίκαιας –Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» εκφράζει τη λύπη της σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα 09-11-2018 περί ώρα 6π.μ. στο θάλαμο 11 της Ορθοπαιδικής Κλινικής και την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνοδό και στο νοσηλευόμενο ασθενή.

Επίσης ενημερώνει τα ακόλουθα:

Η ανακαίνιση όλου του ορόφου πραγματοποιήθηκε μερίμνη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. το χρονικό διάστημα 2002 – 2004 και παράλληλα ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου (στατική ενίσχυση του κτιρίου).
Έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου γίνονται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα στο επίχρισμα του θαλάμου.

Κατόπιν τούτων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης του τεχνικού προβλήματος.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος προέβη σε όλες τις ενέργειες για την διερεύνηση της υγείας της συνοδού και του νοσηλευόμενου ασθενή. Από το γενόμενο έλεγχο δε διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες.

Σημειωτέον ότι ο νοσηλευόμενος ασθενής, μετά το εν λόγω συμβάν, υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Η Διοίκηση θα προβεί αμελλητί σε διερεύνηση του γεγονότος με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο διοικητής Μπούτος Δημήτριος

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΠΟΕΔΗΝ: Έπεσε το ταβάνι στο Νοσοκομείο Νίκαιας και τραυμάτισε μητέρα ασθενή (photos)