Τι υποστηρίζει ο 55χρονος που επιτέθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο (video)



25 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:19 μμ


Ο 55χρονός που από κοινού με τον κοσμηματοπώλη επιτέθηκαν στον Ζακ Κωστόπουλο την Παρασκευή το απόγευμα έξω από το κατάστημα που νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ληστέψει με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, σπάει την σιωπή του και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη. 

«Η συμμετοχή μου στην συγκεκριμένη ενέργεια αφορούσε στο να εμποδίσω το δράστη ο οποίος έβγαινε με σοκ επιθετικότητας κρατώντας στα χέρια του μαχαίρι να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε βρισκόταν έξω από το κοσμηματοπωλείο» δηλώνει ενώ εξηγεί πως «το μόνο πράγμα που κάναμε εμείς μαζί με τον κοσμηματοπώλη είναι να τον καθυστερήσουμε από το να βγει και να κάνει κανένα κακό σε κάποιον έως ότου έρθει η αστυνομία.

«Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό» – «Λυπάμαι»

Δεν έκανα κάτι, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να του κάνω κακό. Όταν του πήρα το μαχαίρι θα μπορούσα να του κάνω ό,τι ήθελα αλλά δεν το έκανα.

Λυπάμαι για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος αναγκάστηκε είτε από την φτώχεια είτε από την θλίψη να οδηγηθεί σε μία τέτοια ενέργεια. Λυπάμαι πάρα πολύ τον κοσμηματοπώλη που έχει πέσει θύμα ληστείας τρεις φορές και προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο και λυπάμαι και τον εαυτό μου που από αλληλεγγύη βρίσκομαι εδώ.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 55χρονος

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία να απολογηθεί αύριο το πρωί πήρε και ο κοσμηματοπώλης που βαρύνεται με την ίδια κατηγορία.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Alpha: 

Νωρίτερα, ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου συγκλόνισε με το τεράστιο «γιατί» που του έχει μείνει χαραγμένο μετά το θάνατο του γιου του έξω από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός, γιατί τον χτύπησαν και τον δολοφόνησαν» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Ευθύμιος Κωστόπουλος.

«Ο Ζακ ήταν ένα φοβισμένο παιδί, δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Πρόκειται για δολοφονία και δε θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ήταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Ζακ δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι βρέθηκαν λεφτά στο σπίτι του και ότι η οικογένειά του ήταν πάντα διατεθειμένη να τον βοηθήσει και δεν υπήρχε λόγος να αποφασίσει ληστεία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Το μεγάλο γιατί του πατέρα του Ζακ Κωστόπουλου: Δεν απείλησε τη ζωή κανενός (video)