Την Παρασκευή στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών13 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:09 μμ


Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών θα συζητηθεί την Παρασκευή το τρίτο αίτημα των τουρκικών Αρχών με το οποίο ζητούν την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.

Αναλυτικότερα, το αρμόδιο κακουργιοδικείο της γειτονικής χώρας εκζητεί τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στην γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές Αρχές, σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής τους προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα της:

– Απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της.

– Απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης.

– Απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της.

– Συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

– Απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως.

– Λιποταξίας σε ξένη χώρα.

– Κλοπής στρατιωτικού υλικού.

– Πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Το τρίτο αίτημα των τουρκικών Αρχών θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ενώ οι δικηγόροι των οκτώ Τούρκων αξιωματικών Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος θα αντικρούσουν το αίτημα των αρχών της γείτονας χώρας.

Όπως είναι γνωστό, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.