Τουρκία: Απελάθηκε Ελληνίδα – Γιατί κατηγορείται (video)9 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:09 μμ


Την απέλαση μιας Ελληνίδας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ η γυναίκα απελάθηκε για σχέση με τζιχαντιστές.

«Συνεχίζεται η προώθηση ξένων τρομοκρατών-μαχητών του ISIS στις χώρες προέλευσής τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε στη χώρα του (σ.σ. δεν γράφει της, αφήνοντας απροσδιόριστο το φύλο του ατόμου) τρομοκράτης-μαχητής, πολίτης Ελλάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, πρόκειται για μια 50χρονη, η οποία δεν διώκεται γιατί η ίδια είχε άμεση εμπλοκή σε τζιχαντιστικές ομάδες, αλλά είχε σχέσεις με κάποιους τζιχαντιστές και γι’αυτόν τον λόγο την απέλασαν.

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Eσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνεκλήθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς.

Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις Αρχές.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αρχηγός Στόλου Λιβύης: Το αυστηρό μήνυμα που στέλνει στην Άγκυρα

Τσαβούσογλου: Μη νόμιμες οι επαφές της Ελλάδας με τον Χαφτάρ

Ο Ερντογάν και τα… φιστίκια