Τραγωδία: Δεν άντεξε το 6χρόνο παιδάκι και κατέληξε – Κρεμάστηκε με λουρί σκύλου19 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:39 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:30 μμ


Ο 6χρονος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς είχε βρεθεί σε κατάσταση ασφυξίας με το λουρί του σκύλου της οικογένειας τυλιγμένο στο λαιμό του. 

Δεν άντεξε ο μικρός 

Ο μικρός έπαιζε με τον σκύλο του, και κάτω από άγνωστες συνθήκες το λουρί τυλίχτηκε γύρω από το λαιμό του και του προκάλεσε ασφυξία.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης και το Ρουμανικής καταγωγής αγοράκι βρισκόταν διασωληνωμένο, σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

Όπως είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του παιδιού, το αγοράκι δεν μπορούσε να αναπνεύσει καθώς δεν πέρναγε το οξυγόνο. Η μητέρα η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο δήλωσε ότι ήταν στην κουζίνα και δεν αντελήφθη τι συνέβη και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι νοσηλευτές έκαναν τεχνητή αναπνοή στο αγοράκι και στην συνέχεια το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν διασωληνωμένο . Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Δυστυχώς όμως, δεν άντεξε ο 6χρόνος Χάρης από το Παλαιό Φάληρο. Πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φρίκη στο Φάληρο: Aγοράκι βρέθηκε με το λουρί σκύλου στο λαιμό – Σε κρίσιμη κατάσταση (video)