Τραγωδία – Ίλιον: «Πώς έχασα το παιδί μου» – Σοκάρει η περιγραφή του πατέρα (video)2 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:50 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:57 μμ


Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την τραγωδία στο Ίλιον, όπου ένα παιδί 2,5 ετών βρέθηκε νεκρό από ασφυξία σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο πατέρας του μικρού περιέγραψε ακριβώς πώς το παιδί του κλείστηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του, παθαίνοντας ασφυξία.

«Είχαμε ξαπλώσει στο σαλόνι κατά τις 7-8 το βράδυ με τη γυναίκα μου, μαζί με τον μικρό. Ήμασταν κουρασμένοι. Όταν η γυναίκα μου ξύπνησε κατά τις 5.30 για να δώσει το γάλα στα παιδιά, ο μικρός έλειπε. Είχε βρει παιχνίδι τον αποθηκευτικό χώρο όπου βάζουμε πράγματα κάτω από το κρεβάτι, έμπαινε συνέχεια εκεί. Η γυναίκα μου είχε αφήσει ανοιχτό το κρεβάτι, γιατί δεν είχε τελειώσει και δεν μπορούσε να το σηκώσει μετά. Ο μικρός φαίνεται μπήκε εκεί και το κρεβάτι έκλεισε, ποιος ξέρει πόσες ώρες έμεινε εκεί. Του έδωσα το φιλί της ζωής, του έκανα μαλάξεις, τίποτα… Δεν το πήγα στο Παίδων για να μην αργήσω», είπε σοκάροντας με την περιγραφή του.

Μάλιστα, ρωτήθηκε και μίλησε για την ανώνυμη αναφορά που έγινε στο Χαμόγελο του Παιδιού για παραμέληση ανηλίκου: «Ήρθε στο σπίτι μου η Πρόνοια, μου είπαν ότι έγινε καταγγελία αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν στο σπίτι. Τους λέω ελάτε πάνω. Ήρθαν, είδαν τα παιδιά και η κοπέλα μού είπε πες ότι δεν έγινε ποτέ το ραντεβού μας».

Στο δελτίο του Open μίλησε ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τραγωδία στο Περιστέρι: Νεκρό παιδί 2,5 ετών – Κλείστηκε σε μπαούλο (video)