Τραγωδία στη Ρόδο: «Σπάει» τη σιωπή του ο ξενοδόχος (video)2 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:16 μμ


Μέσω του δικηγόρου τοποθετείται για πρώτη φορά ο ξενοδόχος για την τραγωδία που συνέβη στην επιχείρησή του με τον πνιγμό των δύο Γαλλίδων.

Παρούσα στην τραγωδία και η μικρότερη αδερφή

Ο δικηγόρος περιγράφει τα γεγονότα από την οπτική του πελάτη του και αποκαλύπτει ότι παρούσα στο τραγικό γεγονός ήταν και η τρίτη αδελφή των άτυχων κοριτσιών, η οποία είναι μόλις 10 ετών.

Το ξενοδοχείο τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας στην πισίνα του οποίου βρήκαν φρικτό θάνατο οι δύο αδελφές από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, βάσει του νόμου, οι κανόνες ασφαλείας είναι «η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη».

Όπως συμπλήρωσε, τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

Ο δικηγόρος του ξενοδόχου καταλήγει: «Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», ενώ συμπλήρωσε ότι το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ρόδος: Καρέ-καρέ σε βίντεο η τραγωδία στην πισίνα