Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ελεύθερες οι υπεύθυνες του ξενοδοχείου2 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:26 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:28 μμ


Ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε το απόγευμα της Τετάρτης η 8χρονηαπό το Ισραήλ.

Η 42χρονη και η 56χρονη είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στο μεταξύ, για τη χώρα κατοικίας τους αναχώρησαν τα μέλη της οικογένειας της 8χρονης.

Η σορός του κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ, μεταφέρθηκε την Πέμπτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιάννης Φανουργιάκης.

«Οι γονείς πήραν τη σορό του παιδιού χθες για να ταξιδέψουν στον τόπο κατοικίας τους. Όσο για τα αίτια θανάτου, τα ευρήματα από την εξέταση έδειξαν ότι ταυτίζονται με πνιγμό», τόνισε ο κ.Φανουργιάκης.

Τραγωδία στη Ρόδο: «Σπάει» τη σιωπή του ο ξενοδόχος

Μέσω του δικηγόρου τοποθετείται για πρώτη φορά ο ξενοδόχος για την τραγωδία που συνέβη στην επιχείρησή του με τον πνιγμό των δύο Γαλλίδων.

Παρούσα στην τραγωδία και η μικρότερη αδερφή

Ο δικηγόρος περιγράφει τα γεγονότα από την οπτική του πελάτη του και αποκαλύπτει ότι παρούσα στο τραγικό γεγονός ήταν και η τρίτη αδελφή των άτυχων κοριτσιών, η οποία είναι μόλις 10 ετών.

Το ξενοδοχείο τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας στην πισίνα του οποίου βρήκαν φρικτό θάνατο οι δύο αδελφές από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, βάσει του νόμου, οι κανόνες ασφαλείας είναι «η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη».

Όπως συμπλήρωσε, τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

Ο δικηγόρος του ξενοδόχου καταλήγει: «Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», ενώ συμπλήρωσε ότι το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου