Τροχαίο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Τους «έλιωσε» το ψυγείο του φορτηγού (photos – video)17 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:00 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:24 μμ


Κορωπί: Λεπτομέρειες σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου κάνουν το γύρο του διαδικτύου και σοκάρουν. Οι Αρχές περιέγραψαν πώς έγινε ο απεγκλωβισμός από το βυτιοφόρο που συγκρούστηκε με φορτηγό στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου.

Άμορφη μάζα το φορτηγό

Από το τροχαίο, νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού. «Το φορτηγό ήταν μία άμορφη μάζα. Το ψυγείο έχει καταπλακώσει την καμπίνα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού των δύο επιβαινόντων» λένε οι Αρχές.

«Η επιχείρηση του απεγκλωβισμού ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Το φορτηγό ήταν μία άμορφη μάζα. Το ψυγείο έχει καταπλακώσει την καμπίνα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού των δύο επιβαινόντων.

Άλλη δυσκολία που είχαν οι πυροσβέστες ήταν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που προκαλούν σπινθήρα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο θα μπορούσε να διαλύσει όλη την περιοχή» λέει ο κ. Νικόλαος Σπαής, Υποστράτηγος και διοικητής της Αττικής.

Για να συνεχίσει: «Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους οι οποίοι ρισκάροντας τη ζωή τους κατάφεραν και έφεραν εις πέρας τον απεγκλωβισμό».

Συνεχίζοντας την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπαής τόνισε:

«Απεγκλωβίσαμε σύντομα τον βαριά τραυματισμένο οδηγό ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δυστυχώς οι δύο άλλοι έχασαν τη ζωή τους. Υπήρχε διαρροή βενζίνης πράγμα πάρα πολύ επικίνδυνο διότι υπάρχει περίπτωση να γίνει έκρηξη. Τώρα γίνεται η αποστράγγιση των καυσίμων από ειδική εταιρεία.

Χρησιμοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 4 βοηθητικά, ειδικό όχημα από την Ελευσίνα για υγρά καύσιμα και τώρα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή για λόγους πυρασφάλειας μήπως στραβώσει κάτι.

Δεν αντιμετωπίσαμε κίνδυνο μέχρι στιγμής. Ήταν ένα από τα δύσκολα τροχαία για να μην πω το δυσκολότερο. Εκκενώσαμε σύντομα την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων. Βοήθησε και η αστυνομία και η δημοτική αρχή.

Λάβαμε προληπτικά μέτρα και προσπαθήσαμε να εκκενώσουμε την περιοχή. Το καταφέραμε σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε ομαλά».

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (16.05.2019) και συγκεκριμένα στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου. Το βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι 35 και 54 ετών, αντίστοιχα ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 11:10 αναφέρθηκε ότι υπήρχε διαρροή βενζίνης από το βυτίο και η πυροσβεστική βρίσκεται ακόμα στο σημείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην προκληθεί έκρηξη. Ακόμα και το κλείσιμο μιας πόρτας μπορεί να δημιουργήσει εύφλεξη.

Οι αστυνομικοί δημιούργησαν φραγμό, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και η πυροσβεστική έκανε έκκληση οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

Γιατί;

Η πρώτη εκτίμηση για το τροχαίο, όπως είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, είναι πως μάλλον το φορτηγό που μετέφερε τα κρέατα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου και έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κορωπίου, Γιώργος Γκίκας, χαρακτήρισε τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου πολύ επικίνδυνο δρόμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ένας «νέος Μαλλιακός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία σήμερα.

Φωτογραφία mesogeianews.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Εγνατία οδός: Θανατηφόρο τροχαίο σε σήραγγα