Τζόκερ: Καταγγελίες για εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφο και απομάκρυνση ανηλίκων20 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:46 μμ


Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν σε κινηματογράφο στην οδό Πατησίων και απομάκρυναν ανήλικους που έβλεπαν την ταινία «Τζόκερ».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πρώτη έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ οι αστυνομικές επεμβάσεις συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης.

Σημειώνεται ότι η έφοδος της Αστυνομίας τόσο χθες, όσο και σήμερα, έγινε έπειτα από καταγγελίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο κοινό και παρακολουθούσαν την ταινία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δίπλα τους κάθονταν ανήλικοι.

Απ’ τα κεντρικά της αστυνομίας επιβεβαιώνεται ότι εστάλη περιπολικό, ενώ για το χθεσινό περιστατικό, στο Μαρούσι, συνελήφθη ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Η θέση του υπουργείου Πολιτισμού

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι σημερινές καταγγελίες προήλθαν από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα, ωστόσο το υπουργείο με ανάρτηση στο Facebook, διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές…

Geplaatst door Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού op Zondag 20 oktober 2019

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ημέρα της Αστυνομίας: Επιδείξεις της ΕΚΑΜ και πλήθος κόσμου στη γιορτή της ΕΛ.ΑΣ. (photos)