Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτή είναι η ποινή για τους κατηγορούμενους (video)28 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:38 μμ


Έπεσε σήμερα η αυλαία της πολύκροτης δίκης που διεξαγόταν στα Ιωάννινα για τον άτυχο νέο, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ένοχοι οκτώ από τους εννέα για τα βασανιστήρια στον Β. Γιακουμάκη

Την καταδίκη οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων

Το δικαστήριο επέβαλε στους πέντε ενήλικους ποινές φυλάκισης 36 μηνών  και στους τρεις ανήλικους το αναμορφωτικό μέτρο της κοινωνικής εργασίας για 150 ώρες.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν κατά περίπτωση το άρθρο 133 του Π.Κ. για την «εφηβική και μετεφηβική ωριμότητα» καθώς και τον πρότερο και σημερινό έντιμο βίο.

Για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ένας κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Κρητικού φοιτητή είναι εννέα πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

O εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των οκτώ Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός. Επίσης πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες, τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεων.

Για κάποιες άλλες, πρότεινε την αθώωσή τους. Μάλιστα ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του έκανε λόγο για «κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα».

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συγκλονιστική μαρτυρία για τα «βασανιστήρια» (video)