Βαγγέλης Γιακουμάκης: Μάρτυρας στη δίκη κρατήθηκε για ψευδορκία (video)11 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:36 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:36 μμ


Συνεχίζεται σήμερα στα Γιάννενα η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που βρέθηκε νεκρός πριν από 4 χρόνια.

Ένταση επικράτησε και στη σημερινή συνεδρίαση, αφού ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει, ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξαφνικά είχε ξεχάσει πράγματα, δεν θυμόταν τι είχε καταθέσει και έδινε ασαφείς απαντήσεις στους εισαγγελείς και στην έδρα.

Κάποια στιγμή η πρόεδρος της έδρας έχασε την ψυχραιμία της και του είπε: «Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση, υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεων. Μήπως δεν θέλετε να καταθέσετε;». Ο μάρτυρας δεν απαντούσε και τότε η πρόεδρος του είπε «θα πρέπει να ντρέπεστε».

Τότε ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, παρενέβη και φώναξε: «Μια ωραία λέξη ακούστηκε, η λέξη ντροπή». Η έδρα του δικαστηρίου διέταξε να κρατηθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Οι επόμενοι μάρτυρες περιέγραψαν περιστατικά βασανιστηρίων που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ενώ και ο συγκάτοικός τους αποκάλυψε ότι έβλεπε τον Βαγγέλη με μελανιές.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ένταση στη δίκη – Μάρτυρας και εισαγγελέας προκάλεσαν αντιδράσεις (video)

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα Γιάννενα, στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που βρέθηκε νεκρός πριν από 4 χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο Star, αφορμή ήταν η κατάθεση ενός βασικού μάρτυρα, του ανθρώπου που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης. Ο Νίκος Δάβρης ανέφερε στους υπεύθυνους ότι “οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν”.

Περιέγραψε σκηνικά όπου οι συμφοιτητές του άτυχου νέου ξύρισαν με τη βία τον Γιακουμάκη, τον χρησιμοποιούσαν ως jukebox και τον χτυπούσαν σε δημόσια θέα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, για να καταθέσει στη δίκη.

Ο μάρτυρας και το σχόλιο του εισαγγελέα

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε στο δικαστήριο γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι “το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη”. Μάλιστα, ένας εκ των εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, αναφέροντας ότι “αν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα”. Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η συγκλονιστική κραυγή του πατέρα και η επίθεση στον διευθυντή (video)