Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν (photos)20 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:32 μμ


Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν στη Βάρη το βράδυ της Κυριακής και είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα kurir.rs.

Η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου υποστηρίζει ότι οι δύο αλλοδαποί που εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους σε ταβέρνα στη Βάρη, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kurir.rs νεκροί είναι ο 43χρονος Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο επίσης 43χρονος Στέβαν Σταμάτοβιτς.

O Στέβαν Σταμάτοβιτς (αριστερά) και ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς (δεξιά)

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βάρη: Μαφιόζικο χτύπημα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών