Βρέθηκε η 7χρονη Βαλεντίν στη Γαλλία – Στον εισαγγελέα ο πατέρας της12 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:18 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:24 μμ


Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

O πατέρας του κοριτσιού στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μαζί με έξι ακόμα φίλους του καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών ενώ εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Τι είχε πει ο πατέρας για τις ΜΚΟ που τον πλησίασαν

Επίσης ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί θεώρησαν πως στην κατάθεση του Αμπελκά υπήρχαν κενά και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον πατέρα της Βαλεντίν οι αρμόδιες αρχές ανέκριναν και τον συγκάτοικό του. Ο Αμπελκά κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», είπε. «Στη Μυτιλήνη δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν». Ο ίδιος πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επιμένει στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κορωνοϊός: Αρνητικός ο Κινέζος που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»