Υπόθεση Energa: Ελεύθερος ο Φλώρος – Αθώος ο Μηλιώνης28 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:23 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:28 μμ


Ολοκληρώθηκε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην υπόθεση Energa- Hellas Power με τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο Φλώρος

Ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι. Ελεύθερος είναι πλέον ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, του σύννομου πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, δύο εκ των οποίων είχαν ήδη χορηγηθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η ανώτατη ποινή να μην μπορεί αν ξεπεράσει τα οκτώ έτη. Παράλληλα, σύμφωνα με το news247, ορίστηκε αναστολή τριών ετών για τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος καταδικάσθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.

Αναφορικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Αρ. Φλώρος κρίθηκε αθώος, με το σκεπτικό ότι δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση. Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει τις οφειλές της Energa μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 85 εκατ. ευρώ.

Αθώος ο Μηλιώνης

Τέλος, το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: 

Ένας οκτάχρονος έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα