Υπόθεση Energa: «Όχι» των δικαστών στο αίτημα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου

15

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Αριστείδης Φλώρος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Εnerga Hellas Power, αφού το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτελεσης της ποινής των 21 ετών που του ειχε επιβληθεί.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε αυτοκτονικό ιδεασμό και καταθλιψη όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση του. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του «έχει ένα αισθημα απόσυρσης από τη μαχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δυσκολο ψυχολογικό σημείο».

Την ίδια γνώμη εξέφρασε και ο ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρ. Φλώρος έχει «αρνητικές σκέψεις και προθέσεις» και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. «Έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και ότι διώκεται για να διώκεται» υποστήριξε ο γιατρός και πρόσθεσε πως «κρατείται στο ισόγειο λογω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων».

Διαφορετική μεταχείριση για τη Μαρια Σκλαβάκη.

Αντίθετα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αιτηση της Μαρίας Σκλαβάκη και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως παρά την απορριπτική προταση του εισαγγελέα. Η κατηγορουμένη ειχε σπάσει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως ως κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια