Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής: «Δεν αποκλείσαμε την θανατηφόρα κάκωση»24 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:59 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:17 πμ


Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου. Ο ιατροδικαστής διευκρινίζει ότι δεν αποκλείει θανατηφόρα κάκωση ενώ δικηγόρος αποκαλύπτει ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα. 

Μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε από την εμφανιζόμενη ως κοινή διαπίστωση των ιατροδικαστών, της Πολιτείας αλλά και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος, που εξέτασαν τη σορό του Ζακ Κωστοπουλου, κι εμφανίστηκαν να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης (της οικογένειας) με διευκρινιστική του δήλωση στο documentonews.gr λέει ότι δεν αποκλείεται η θανατηφόρα κάκωση

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Τσαντίρης:

«Απροσδιόριστη αιτία του θανάτου ιατροδικαστικώς, εννοούμε ότι δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικώς προφανής αιτία του θανάτου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον διενεργήθη δειγματοληψία οργάνων και βιολογικών υγρών για περαιτέρω εξετάσεις -τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από την νεκροψία ο θανών έφερε επί του σώματός του πολλαπλές κακώσεις και κυρίως πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής προφανώς λόγω πολλαπλών πλήξεων αλλά και άκρων από θραύση των τζαμιών.

Το γεγονός ότι μακροσκοπικώς δηλαδή, δια γυμνού οφθαλμού, δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει το γεγονός να υφίσταται μικροσκοπικώς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου με πλήρη αντικειμενικότητα να γίνει συγκερασμός όλων των στοιχείων».

Εγκεφαλικό οίδημα

Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, αποκάλυσε μιλώντας στο Omnia tv, έκανε μια αποκάλυψη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα. Πιο συγκεκριμένα και σε σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση η κυρία Παπασπύρου αναφέρει: «Δεν υπάρχει πόρισμα.

Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

Δείτε όλα όσα λέει η δικηγόρος της οικογένειας