Ζακ Κωστόπουλος: Συνάντηση με Γεροβασίλη είχαν οι δικηγόροι της οικογένειας – Τα ερωτήματα που της έθεσαν (video)8 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:20 μμ


Συνάντηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, είχαν οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου, καθώς η υπόθεση θανάτου του γνωστού ακτιβιστή παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Οι συνήγοροι ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και της έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των αρχών για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν γίνεται λόγος για σοβαρές ελλείψεις στο επίπεδο της αστυνομικής έρευνας σε σημείο που να παρουσιάζεται σημαντική απόκλιση από τις νόμιμες διαδικασίες.

Η δικηγόρος Αννα Παπαρρούσου είπε:

«Γιατί δεν έχει προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης; Θέσαμε στην υπουργό συγκεκριμένα σημεία και επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει. Μας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη γι’ αυτή την υπόθεση να φτάσει ως το τέλος».

«Έχουμε συγκεκριμένες ενέργειες που προτιθέμεθα να προβούμε σε σχέση με διώξεις που έπονται και κατά των αστυνομικών και κατά των συνυπαιτίων», τόνισε η κ. Παπαρρούσου.

Σημείο κλειδί που στάθηκαν οι συνήγοροι του Ζακ είναι η πορεία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που υποθέτουν ότι διεξάγεται και ποια πειθαρχικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν κατά των αστυνομικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ζακ Κωστόπουλος: Συγκλονιστική επιστολή της μητέρας του στον Αλέξη Τσίπρα

Ζακ Κωστόπουλος: Απόδοση ευθυνών ζητούν οι συνήγοροι – Παραμένει ατελής η δικογραφία