Κρείττον το λαλείν του σιγάν, κύριε Σημίτη5 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:35 μμ


Πολλά θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στον Μάκη Αρσένη σε ό,τι αφορά στη μακρά πολιτική του διαδρομή, δύο πράγματα δεν μπορεί όμως να του τα αρνηθεί: την ευθύτητα και την εντιμότητά του. Στοιχεία, φευ, τόσο σπάνια στο πολιτικό προσωπικό που άσκησε εξουσία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Του Πάνου Κολιοπάνου

Μια συνταρακτική και συνάμα προφητική επιστολή του αείμνηστου Μάκη προς τον πρωθυπουργό του 2003, Κώστα Σημίτη, που βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα από αυτή την εφημερίδα, αποκαλύπτει σε όλο της το θλιβερό «μεγαλείο» την αναπότρεπτη πορεία του αυτοαποκαλούμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ προς τον όλεθρο. Η διαπλοκή του κλειστού κυκλώματος Σημίτη με τα κρατικοδίαιτα μεγάλα συμφέροντα, τα εξωφρενικά φαινόμενα διαφθοράς κορυφαίων στελεχών του, η εμφανής δεξιά στροφή του κόμματος και η πορεία της χώρας προς τη μεγάλη κρίση αποτυπώνονται εναργέστατα σ’ αυτή την επιστολή, που αποτελεί μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο.

Οι φυλακίσεις Τσοχατζόπουλου – Μαντέλη, η προφυλάκιση Παπαντωνίου και η εναγώνια προσπάθεια μετάγγισης τοξικών στελεχών της εποχής Σημίτη στη Νέα Δημοκρατία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον πρώην πρωθυπουργό να επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής. Αν θέλετε να διατηρήσετε έστω και ένα μικρό ίχνος από τη χαμένη σας τιμή, κύριε Σημίτη, απαντήστε, έστω και 15 χρόνια μετά, στον αείμνηστο πρώην σύντροφό σας. Για εσάς αλλά και για την κυρία Γεννηματά ισχύει απολύτως το «κρείττον το λαλείν του σιγάν».

Δημοσιεύθηκε στη στήλη «Dark Side» στο φύλλο 74 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Το δριμύ «κατηγορώ» του Γεράσιμου Αρσένη: Η επιστολή που «καίει» τον Σημίτη

Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: Εμπόρευμα και η ανθρώπινη ζωή

Μεγάλη έρευνα της RASS: Κανόνας ο Γιάννος στην πολιτική και όχι εξαίρεση