Η ΝΔ ως… αθώα περιστερά!7 Ιουλίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 9:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:31 πμ


ΓΡΑΦΕΙ O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
[email protected]

Με την τελευταία συμφωνία του Eurogroup, έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση και δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο εξόδου στις αγορές, ενώ περιεγράφησαν με μεγαλύτερη δεσμευτική σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Δεν ήταν, βέβαια, το καλύτερο δυνατό σενάριο, αλλά ούτε και το χειρότερο. Δόθηκαν δυνατότητες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε θετικά για τη χώρα.

Αυτός, λοιπόν, ο «οδικός χάρτης», από πολιτικής πλευράς, «έκλεισε» την εκλογολογία της αντιπολίτευσης, που ήταν συνδεδεμένη με τη διαπραγμάτευση.

Ομως η εκλογολογία στην Ελλάδα είναι αθάνατη! Τώρα που η οικονομία έχει προϋποθέσεις να μπει σταδιακά σ’ έναν αναπτυξιακό δρόμο, με θετικές ενδείξεις και καλές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, μπαίνει στο «πολιτικό τραπέζι» από την αντιπολίτευση πάλι ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, με παρονομαστή τις εκλογές.

Αντί για ένα κλίμα ηρεμίας και κανονικότητας που χρειάζεται η οικονομία, ανεβαίνουν στη «σκηνή» νέες εκδόσεις χιλιοπαιγμένων έργων. Λόγου χάρη, ότι «η Αριστερά είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη βία»! Τουλάχιστον επί Σαμαρά υπήρχε η «θεωρία των δύο άκρων». Τώρα το «άκρο» έγινε… ένα από τον φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστή πολιτικό Κυριάκο Μητσοτάκη! Βγήκε στον Αδωνι από τα δεξιά χάριν των ψήφων του ακροδεξιού ακροατηρίου. Και χειροκροτήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Το άλλο «σίκουελ» των ημερών ήταν τα σκουπίδια, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι συμβάσεις και οι μονιμοποιήσεις. Παλιές αμαρτίες, που πρέπει κάποτε να τελειώσουν, με μια οριστική και μόνιμη λύση που θα αφορά όλους τους συμβασιούχους, με συνεννόηση του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Να ξεκαθαρίσουν οριστικά οι «κανόνες του παιχνιδιού».

Δεν μπορεί, π.χ., η ΝΔ, ενώ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των σκουπιδιών, παράλληλα επισήμως να ζητά την παύση της απεργίας και ανεπισήμως η συνδικαλιστική της οργάνωση στον χώρο να την προωθεί…

Παλιότερα, σε ανάλογες περιπτώσεις, τα ΜΜΕ επισήμαιναν την αρνητική επιρροή αυτών των απεργιών στον τουρισμό, στην ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών κ.λπ. Σήμερα η σχετική κριτική έχει περιοριστεί στην καταγγελία της κυβέρνησης!

Τέλος, τα… Εξάρχεια. Σε αυτή την εύφλεκτη πλατεία, που καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να την ηρεμήσει, οι αστυνομικοί της ΠΟΑΣΥ βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν το επικοινωνιακό χαρτί της ΝΔ περί «άβατου». Επιχείρησαν να μετατρέψουν ένα σοβαρό θέμα, που θέλει ειδική μεταχείριση, σε παιχνίδι τύπου «κλέφτες και αστυνόμοι».

Ξέχασαν την ιστορία του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, όπου κάηκε η μισή Αθήνα και παρ’ ολίγον να πέσει και η τότε κυβέρνηση Καραμανλή! Παρ’ όλα αυτά, ήθελαν μια «φιέστα» οι αστυνομικοί και μια «φιέστα» οι αναρχοαυτόνομοι – και όποιος αντέξει… Ωραία δράση για την «απογκετοποίηση» των Εξαρχείων!

Τώρα η ΝΔ κάνει την αθώα περιστερά. Λόγου χάρη, η Δεξιά και η Ακροδεξιά δεν ξέρουν τι πάει να πει βία… Νίπτουν τας χείρας τους για τις πελατειακές συμβάσεις. Οσο για τα Εξάρχεια, τα είχαν κάνει… Παλαιό Ψυχικό!
Φυσικό είναι να κάνει η ΝΔ αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, αλλά όχι τέτοιας ποιότητας, την ώρα που θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε ένα ηρεμότερο πολιτικό κλίμα για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, φύλλο 4, 25/06/2017