ΕΣΡ: Απόφαση «βόμβα» για ΣΚΑΪ και Λιάγκα – Πρωτοφανής τριπλή τιμωρία9 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:02 μμ


Στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμωρία της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Αίσθηση προκαλούν οι τρεις λόγοι με τους οποίους δικαιολογεί το ΕΣΡ την ποινή που επέβαλε στην εκπομπή, καθώς αναφέρεται με σκληρά λόγια για το περιεχόμενο της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα.

Οι λόγοι της τιμωρίας για ΣΚΑΪ και Λιάγκα

Οι δύο βασικοί λόγοι της τιμωρίας του ΣΚΑΪ είναι ότι η εκπομπή έδειξε «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» στο θέμα της φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο τρίτος αφορούσε την «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» λόγω σχολίων σε μία σειρά από θέματα σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας όπως πχ χορευτικές ικανότητες της Μαρίας Ιωαννίδου.

Η πρώτη από τις τρεις τιμωρίες θα είναι η διακοπή προβολής της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» από τις 00.01 της 20/01 εως τις 24.00 της 24/01 ενώ η δεύτερη αφορά το πρόστιμο ύψους 150.000 €.

Ενδιαφέρουσα και σπάνια είναι η τρίτη τιμωρία καθώς το ΕΣΡ αποφάσισε ότι ο σταθμός θα πρέπει να παίζει αδιαλείπτως μία κάρτα που θα αναγράφει ότι «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ακόμα και στη διάρκεια του υπόλοιπου του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Open: Τρομερές επιδόσεις – Σε ποιους «βγάζουν το καπέλο» στο κανάλι Σαββίδη

ΣΚΑΪ: Ανατροπή «φωτιά» με πασίγνωστο πρόσωπο στο κανάλι

skai

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η πληροφορία που θέλει τον Στέλιο Κουδουνάρη να μη συνεχίζει στο ριάλιτι μόδας του ΣΚΑΪ, το «My Style Rocks», και να παίρνει τη θέση του ο Σπύρος Πώρος.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος μας είπε ότι ο Στέλιος Κουδουνάρης θα είναι κανονικά στην κριτική επιτροπή του ριάλιτι μόδας που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», ο Σπύρος Πώρος βολιδοσκοπήθηκε όντως από τους συντελεστές της εκπομπής, αλλά τελικά προτιμήθηκε η επιτροπή να αποτελείται από τον Στέλιο Κουδουνάρη, τον Λάκη Γαβαλά και την Έλενα Χριστοπούλου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: One Channel: Ραγδαίες εξελίξεις – Η απόφαση Μαρινάκη για το κανάλι