Κέρκυρα: Bασάνιζαν κατ’εξακολούθηση πρακτικάριο σε κουζίνα πασίγνωστου σεφ (video)

Τι δήλωσε ο σεφ5 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:00 μμ
basanismos


Κέρκυρα: Ένας μαθητής σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ζούσε ένα μαρτύριο στην κουζίνα του εστιατορίου που έκανε την … πρακτική του. Ο υπεύθυνος κουζίνας εκτός από τη λεκτική βία και τις αποδοκιμασίες τον βασάνιζε ρίχνοντας καυτό λάδι απάνω του…

Του έριχνε καυτό λάδι για να τον ζεματίσει στην κουζίνα του Μποτρίνι!

Σύμφωνα με τη καταγγελία ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.Το εστιατόριο ανήκει σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open στον πασίγνωστο σεφ του Έκτορα Μποτρίνι.

Τη βάναυση συμπεριφορά υπεύθυνου κουζίνας, κερκυραϊκού εστιατορίου της Μέσης Κέρκυρας, σε μαθητευόμενο 19χρονο, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

Τον βασάνιζε γενικά και …κατ’ εξακολούθηση

Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πελάης, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα» καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

Μποτρίνι: «Όταν είμαι εγώ μπροστά είναι όλοι Παναγίες»

Μιλώντας στο Open ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε ότι γνωρίζει ότι έγινε καταγγελία αλλά ότι δεν έγιναν τα πράγματα έτσι…. Ο γνωστός σεφ υποστήριξε ότι στις κουζίνες γίνονται ατυχήματα και υπάρχουν εντάσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι όταν είναι εκείνος εκεί είναι όλοι «Παναγίες».

Ο 19χρονος περιέγραψε γλαφυρά πώς έζησε τον εφιάλτη στην κουζίνα του Μποτρίνι στο Open…

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κρήτη: Χαροπαλεύουν τα αγοράκια που έπεσαν στο κενό