ΣΚΑΪ: Εικόνα διάλυσης – Απεργία για τις μαζικές απολύσεις11 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:58 μμ


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις απολύσεις 12 δημοσιογράφων από τον ΣΚΑΪ, η οποία απαντά με τρίωρη στάση εργασίας απόψε 19.00 – 22.00 και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.

Αυτή την ώρα η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μαζί με τα μέλη του ΔΣ κατευθύνονται στις εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση με το σύνολο των εργαζομένων.

Νωρίτερα σήμερα απολύθηκαν δώδεκα δημοσιογράφοι από τον σταθμό οι οποίοι καλύπτουν διάφορους τομείς ρεπορτάζ. Πρόκειται για τους Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλη Τάνη, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρο Σαμουηλίδη, Σοφία Τσίπα, Σταύρο Οικονομόπουλο, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αιτημάτων αλλά και της συνέχειας που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον τα μέλη της ΕΣΗΕΑ θα ζητήσουν συνάντηση με τους επικεφαλής του ΣΚΑΪ.

Οι νέοι διευθυντές ειδήσεων 

Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΚΑΪ και τον Alpha έφερε το 2019.

H θέση του διευθυντή ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση του Νίκου Φιλιππίδη, θα έχει πλέον νέο κάτοχο.

Νέος διευθυντής ενημέρωσης του καναλιού του Γιάννη Αλαφούζου αναλαμβάνει σύμφωνα με το ethnos.gr, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Βασίλης Παπαδρόσος.

O B. Παπαδρόσος διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων του Alpha για 11 χρόνια και πρόεδρος της τηλεοπτικής επιχείρησης.

Στη θέση του Β. Παπαδρόσου, νέα διευθύντρια ειδήσεων του Alpha αναλαμβάνει η Άρτεμις Δήμου.

ΣΚΑΪ: Αλαλούμ στο κανάλι του Φαλήρου – Έμειναν «ξεκρέμαστοι» Ευαγγελάτος και Καμπουράκης

Μεγάλος θόρυβος είχε γίνει τον Δεκέμβριο όταν μάθαμε ότι ο Δημήτρης Καμπουράκης που ήταν ένα βήμα πριν τελική συμφωνία με τον ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει πρωινή ενημερωτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο, έδωσε τα χέρια με τον ΣΚΑΪ.

Όλοι στον αέρα

Μάλιστα, όπως είχε διαρρεύσει τότε από τον ΑΝΤ1, ο λόγος που ο δημοσιογράφος προτίμησε την πρόταση του ΣΚΑΪ, ήταν γιατί αφορούσε μία καθημερινή ενημερωτική εκπομπή και προτιμούσε τα Σαββατοκύριακα να τα αφιερώσει στον εαυτό του.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης, μαζί με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Νίκο Στραβελάκη, επρόκειτο να στελεχώσουν το νεοσύστατο κανάλι ΣΚΑΪ 24 που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν αυτοί που ξέρουν τα πράγματα από μέσα, αυτό το εγχείρημα έχει «παγώσει» προς το παρόν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ξεκινήσει. Προς το παρόν, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο Δημήτρης Καμπουράκης θα αξιοποιηθεί στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Νίκος Στραβελάκης είναι όμως πλέον ξεκρέμαστοι.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΣΚΑΪ: Τσουνάμι απολύσεων στο κανάλι του Αλαφούζου – Βράζουν οι εργαζόμενοι