Σπετσοφάι: Μια συνταγή για ένα γρήγορο και ελαφρύ πιάτο για …καλοφαγάδες



2 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:22 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:22 μμ


Θα γλύφετε τα δάκτυλα σας! Όλοι γνωρίζουμε το σπετσοφάι. Μας αρέσει, το λιγουρευόμαστε συχνά, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν το προτιμούν γιατί είναι φαγητό βαρύ και λιπαρό. Η παρακάτω συνταγή από το  supersyntages.gr δίνει μια πιο ελαφρια εκδοχή του αγαπημένου αυτού φαγητού ώστε να τρώμε χωρίς –πολλές- τύψεις.

Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή για σπετσοφάι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο

Υλικά συνταγής

750 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλες πιπεριές (1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί, 1 κόκκινη ή και πράσινη αν την προτιμάτε)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι που έχουμε χοντροκόψει (για πιο ελαφριά γεύση σωτάρουμε με λίγο νεράκι κι όχι με ελαιόλαδο).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τις πιπεριές με το κρασί (δεν το τηγανίζουμε το λουκάνικο όπως συνηθίζεται, κάνοντας έτσι τη γεύση του πιο ελαφριά. Επίσης προτιμάμε μοσχαρίσιο από χοιρινό λουκάνικο, που έχει πιο ελαφριά γεύση).

Αφήνουμε λίγο να βράσει για να πιει τον ζωμό.

Στη συνέχεια τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές μαζί με το σκόρδο (εμείς προτιμάμαμε σε σκόνη αλλά η απόφαση είναι δική σας), αλατοπίπερο και πάπρικα.

Καλύπτουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Όταν κατέβει αρκετά η σάλτσα, δοκιμάζουμε τα μπαχαρικά της και πριν απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Το λάδι που δεν έχει μαγειρευτεί κάνει το φαγητό και πιο ελαφρύ και το κυριότερο πιο υγιεινό, οπότε προτιμάμε να το βάζουμε στο τέλος.

Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικό αν και μπορεί άνετα να σερβιριστεί σαν μεζές μόνο του.

Καλή μας όρεξη!