Σύντομα οι «επισκέψεις» του ΕΣΡ στα κανάλια23 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:01 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:01 πμ


Η πρώτη αξιολόγηση των πέντε τηλεοπτικών σταθμών στους οποίους δόθηκε η επίσημη τηλεοπτική άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ αναμένεται, σύμφωνα με τον νόμο, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως ορίζει ο ν. 4339/2015 («Νόμος Παππά») για την τηλεοπτική αδειοδότηση, το ΕΣΡ οφείλει μετά το εξάμηνο της χορήγησης των αδειών να ελέγξει την τήρηση των όρων της άδειας από τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παραδώσει την έκθεσή του στη Βουλή.

Έτσι θα γίνει ο έλεγχος

Οι έλεγχοι θα γίνουν με τη συνδρομή των ηλεκτρονικών εργαλείων (ΗΔΙΚΑ) για τον αριθμό των τουλάχιστον 400 εργαζομένων ανά σταθμό και για την τήρηση των προδιαγραφών του προγράμματος. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επισκέψεις της Αρχής σε κάθε έναν από τους σταθμούς.

Σε αυτήν τη διαδικασία έχει εξαιρετική σημασία το πώς θα χειριστεί το ΕΣΡ τις αλλαγές που έχουν στο μεταξύ γίνει στην τηλεοπτική αγορά. Μεταξύ αυτών και τη συμφωνία που έχει ανακοινωθεί περί της εξαγοράς του 50% του Alpha από τη Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται και συστεγάζονται Alpha και Star.

Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι των τριών συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ) με τους νομικούς συμβούλους τους είχαν συνάντηση με το προεδρείο του ΕΣΡ, όπου και τέθηκαν τα σημαντικά ζητήματα.

Τι γίνεται με τη ενοικίαση προσωπικού

Πληροφορίες ανέφεραν πως ήδη λειτουργεί ενιαίος μηχανισμός για την παραγωγή των ειδήσεων, μεταφέρθηκε άγνωστος αριθμός εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων (π.χ. security) από την κοινή θυγατρική εταιρεία παραγωγής της Green Pixel στο μισθολόγιο του Star, ώστε να καλυφθεί η υποχρέωση για προσωπικό 400 ατόμων, ενώ γίνεται εκτεταμένη ενοικίαση προσωπικού από τις θυγατρικές εταιρείες στα δύο κανάλια.

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις προτίθενται να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις και τα ερωτήματά τους προς το ΕΣΡ, εν όψει και του ελέγχου για την εξαμηνιαία έκθεση επί της τηλεοπτικής αδειοδότησης.

Πηγή: typologies.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τηλεόραση: Έρχεται τσουνάμι περικοπών και… απολύσεων

Alpha: Πρόστιμο «μαμούθ» από ΕΣΡ για τον Βερύκιο, τις χήρες και τις ζαρτιέρες (video)