ΣΥΡΙΖΑ: Ο καλύτερος… σπόνσορας της Δεξιάς12 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:41 μμ


Με την παροιμιώδη διαχειριστική τους ανεπάρκεια, τις ιδεοληψίες και τις παρωχημένες αντιλήψεις τους, οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα, με σύμμαχο και συγκυβερνήτη τον κ. Καμμένο, την ακροδεξιά και τμήμα της καραμανλικής Δεξιάς, δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα σε κανέναν τομέα. Αντίθετα «κατάφεραν» να προσθέσουν νέα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία, που δεν ήταν αναγκαία και θα είχαν αποφευχθεί, αν δεν είχε μεσολαβήσει το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, που κατέληξε στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls και στην υπογραφή του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου. Με την εξοντωτική και άδικη φορολογία, καταδίκασαν την οικονομία σε στασιμότητα, ενώ έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και νέους κινδύνους για τη χώρα με τον τρόπο που χειρίζονται τα εθνικά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς συμμάχους του και η σημερινή παρδαλή κυβέρνησή του είναι οι καλύτεροι χορηγοί της επιστροφής της Δεξιάς στην εξουσία. 

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου*

Η ΝΔ ήταν και παραμένει μια βαθιά συντηρητική – αναχρονιστική πολιτική δύναμη, συνεχιστής της αντιμεταρρυθμιστικής – αντιλαϊκής παράδοσης των κυβερνήσεών της στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε στην αρχή ως μεταρρυθμιστής κεντροδεξιός, γρήγορα αποκάλυψε τις αληθινές του προθέσεις παρουσιάζοντας σταδιακά το πρόγραμμά του. Αυτές που πρεσβεύουν τη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, την ασυδοσία των αγορών, τη σκληρά ταξική πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει αν έρθει στην κυβερνητική εξουσία.

Δικός μας στόχος μας είναι η πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, με σχέδιο και πρόγραμμα που θα αντιστρέψει την καθοδική πορεία της χώρας, θα φέρει την ανάπτυξη και την κανονικότητα, με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, με κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία. Είμαστε ο πολιτικός χώρος που έδωσε μεγάλες μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή και τις κέρδισε.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αποδρομή και σε τροχιά αποχώρησης. Οι επιθέσεις τους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ιστορίας του μέσα από μια προπαγάνδα που στοχεύει να καταγράψει την παράταξή μας ως συλλήβδην διεφθαρμένη είναι μια στρατηγική ολοκληρωτικών αντιλήψεων που δείχνει τον πανικό τους αλλά και την αναποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους. Είναι δε απορίας άξιο πώς αυτό συμβιβάζεται με την ταυτόχρονη προσπάθεια προσεταιρισμού στελεχών μας από το ράφι με τα ληγμένα και τις γέφυρες με κάποιους επαγγελματίες προξενητές και γυρολόγους. Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, θα έδειχνε σεβασμό στην ιστορία του, τη σημερινή ηγεσία του, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του και θα ζητούσε μια «συγγνώμη» για όλα όσα υβριστικά και συκοφαντικά ειπώθηκαν από τα χείλη του, με απίστευτη εχθροπάθεια από τον ίδιο και τα στελέχη του κόμματός του.

Στις εκλογές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την απάντησή της για τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, στη χώρα και στην Αριστερά. Το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ισχυρό και με πρωταγωνιστικό ρόλο από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Με τον κόσμο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς που εξαπατήθηκε από τις υποσχέσεις και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του πολιτικού του περιβάλλοντος δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα μας ενώνουν κοινοί αγώνες και αξίες. Πιστεύω πως θα ξανασυναντηθούμε, όταν αυτή η θλιβερή παρένθεση με τη δήθεν Αριστερά και τη δήθεν Κεντροαριστερά που σήμερα κυβερνά, σύντομα θα τελειώσει.

* Υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθήνας – Δυτικός Τομέας, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε στα «Ιδεογράμματα» της Νέας Σελίδας το Σάββατο 9/03/2019