Αμείωτη η τουρκική προκλητικότητα: «Αρχίζουμε σύντομα γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κύπρου»5 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:23 μμ


«Ένα από τα τουρκικά πλοία ερευνών για πετρέλαιο και αέριο στην ανατολική Μεσόγειο θα αρχίσει σύντομα γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κύπρου», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως στέλνει το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στα ύδατα νοτιοανατολικά της Κύπρου, όπου η Λευκωσία έχει ήδη δώσει δικαιώματα έρευνας για υδρογονάνθρακες σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες.

«Το πλωτό γεωτρύπανό μας Yavuz έφθασε στην τοποθεσία Guzelyurt-1. Το πλοίο μας θα αρχίσει τις γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατόν αφού ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες του», έγραψε ο Ντονμέζ στο Twitter.

Η θέση του πλοίου παραμένει η ίδια με χθες, Παρασκευή, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Revinitiv Eikon που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων. Το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Φατίχ, βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε από τον Πομπέο για τις τουρκικές προκλήσεις (video)

Αμετανόητοι οι Τούρκοι: Νέες γεωτρήσεις για το «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο