Αναβρασμός στη Μέση Ανατολή: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών5 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:18 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:18 μμ


Στους 11 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την κλιμάκωση της σύρραξης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους στη Μέση Ανατολή.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή (5.5.2019) στην πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ που βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, σε μία νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο θάνατος των δύο Ισραηλινών ανέβασε σε 11 τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή. Ανταποδίδοντας τα πυρά το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οκτώ Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα σε απάντηση για την εκτόξευση περίπου 200 ρουκετών στην επικράτειά του.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι δύο κορυφαία μέλη της οργάνωσης Χαμάς, ο Μπιλάλ αλ – Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ – Άτα, επλήγησαν από ισραηλινή επιδρομή στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Από την άλλη, ένας διοικητής της Χαμάς, ο Χάμεντ Άχμεντ Αμπέντ Χούντρι, υπεύθυνος για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης από το Ιράν, σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Serial killer στην Κύπρο: Πτώμα σε αποσύνθεση και στη δεύτερη βαλίτσα