Ανησυχία στις ΗΠΑ: Πιθανές διαρροές σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου6 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:33 μμ
HPA


Ανησυχία στις ΗΠΑ μετά από πιθανές διαρροές στο μεγαλύτερο εργαστήριο βιολογικού πολέμου της Αμερικής, Fort Detrick. Το εργαστήριο έλαβε εντολή να σταματήσουν συγκεκριμένες έρευνες σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. Στο εργαστήριο αυτό κατασκευάζονται βιολογικά όπλα του στρατού των ΗΠΑ ενώ είχε και άδεια εκμετάλλευσης θανατηφόρων ιών…

Ποια έρευνα «πάγωσε»

Το εργαστήριο  έλαβε διαταγή να σταματήσει κάθε έρευνα για τους πιο θανατηφόρους ιούς και παθογόνους οργανισμούς γιατί υπήρχε φόβος ότι τα μολυσμένα απόβλητα θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από την εγκατάσταση.

Σημειώνεται ότι το  Fort Detrick, στο Μέριλαντ, ήταν το επίκεντρο της έρευνας για τα βιολογικά όπλα του αμερικανικού στρατού από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Τον περασμένο μήνα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC ) ( το σώμα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης) απαγόρευσε στη βάση την άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης θανατηφόρων ιών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Ebola , η ευλογιά και ο …άνθρακας.

Τι διαπίστωσαν οι επιθεωρητές – Πού υπήρχε μηχανική βλάβη

Οι επιθεωρητές του CDC διαπίστωσαν ότι οι νέες διαδικασίες δεν ήταν επαρκείς για να προφυλάξουν την τυχόν μετάδοση των ίων. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και δύο μηχανικές βλάβες οι οποίες προκάλεσαν διαρροές και οι ερευνητές απέτυχαν να ακολουθήσουν σωστά τα πρωτόκολλα των κανονισμών έκτακτης ανάγκης.

Σε κάθε περίπτωση εκπρόσωπος του εργαστηρίου, η Caree Vander Linden, δήλωσε, παρά την εντολή αναστολής του CDC, ότι δεν υπήρξε καμία απειλή για τη δημόσια υγεία ή διαρροές επικίνδυνων υλικών έξω από τη βάση.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ερντογάν: Μέχρι τέλους για τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο