Απειλεί ο Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Θα μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν (video)4 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:21 μμ


Συνεχίζει τις απειλές για την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Κύπρος δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με νομιμότητα»

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις έρευνες στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου και τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της «νότιας Κύπρου» η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ με ύποπτο τρόπο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα.

Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η «νότια Κύπρος» εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η «βόρεια Κύπρος» που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «H Τουρκία δεν είναι ο Ερντογάν»