Απειλητικά προς τη Γη κινεζικός Δορυφόρος – Που μπορεί να πέσει30 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:11 μμ


Στο μέγεθος σχολικού λεωφορείου είναι ο κινεζικός δορυφόρος Τiangong-1 οποίος αναμένεται να πέσει στη Γη τα επόμενα δύο 24ωρα.

Οι ειδικοί θα μελετούν την ανεξέλεγκτη πτώση του διαστημικού εργαστηρίου σε κάποιο σημείο του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), η πιθανότερη ημερομηνία πτώσης είναι ξημερώματα Πρωταπριλιάς. Κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα, τα συντρίμμια του κινεζικού δορυφόρου πιθανόν να μετατραπούν σε πύρινες μπάλες, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία «Aerospace Corporation», που πραγματοποιεί αναλύσεις για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία πτώσης, την Πρωταπριλιά συν-πλην μια ή δύο μέρες.

Οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να προβλέψουν πού και ακριβώς πότε θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός, ο οποίος κινείται με ταχύτητα 27 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα και χάνει σταδιακά ύψος, με ρυθμό περίπου δύο χιλιομέτρων καθημερινά.

Τα πιθανότερα σημεία πτώσης του είναι Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Πεκίνο, Σικάγο, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη και Τορόντο.