Αρχηγός Στόλου Λιβύης: Το αυστηρό μήνυμα που στέλνει στην Άγκυρα9 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:31 μμ


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.

O ναύαρχος Φαράζ ελ Μαχντάουι, που ανήκει στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, τονίζει ότι έχει λάβει διαταγή να βυθίσει τα τουρκικά ερευνητικά πλοία που θα μπουν στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και αντιτίθενται με σφοδρότητα στη συμφωνία της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Άγκυρα.

«Εγώ έχω διαταγή από τον στρατηγό Χαφτάρ, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, να τα βουλιάξω», τόνισε στον Alpha ο ναύαρχος Μαχντάουι, ο οποίος μιλάει ελληνικά, καθώς είχε φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη δεκαετία του 1970.

«Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο», υπογράμμισε ο Λίβυος ναύαρχος.

«Ο λαός της Λιβύης γνωρίζει ότι εμείς ανήκουμε στον στρατηγό Χαφτάρ και θα αντιδράσουμε σε αυτή την συμφωνία, που την έγραψαν οι Τούρκοι και υπέγραψε ο Σαράτζ», επισήμανε ο Ελ Μαχντάουι, σχολιάζοντας ότι ο Σαράτζ δεν είναι Λίβυος, αλλά Τούρκος.

«Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’αυτό δεν είχε αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία».

«Η συμφωνία αυτή είναι λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα στη Λιβύη, στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο». δήλωσε ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

«Χαστούκι» σε Ερντογάν – Η Βουλή της Λιβύης δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία

Oλοµέτωπη αντεπίθεση στις παρανοµίες Ερντογάν