Δείτε τη στιγμή που εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας – Έλληνας το βιντεοσκόπησε (video)27 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:26 μμ


Τη στιγμή που εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο ένας Έλληνας

Ο Κώστας Τέλλης, την παραμονή των Χριστουγέννων, βρισκόταν σε υψόμετρο 2.900 μέτρων και έβλεπε τη λάβα του ηφαιστείου σχεδόν δίπλα του. 

Από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών, που ακολούθησε της έκρηξης τα ξημερώματα της Τετάρτης, τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι.

Οι ειδικοί της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να ελέγχουν σειρά κατοικιών (ο αριθμός τους υπολογίζεται στις εκατό), οι οποίες παρουσιάζουν εμφανείς ρωγμές και άλλες ζημιές. Μέρος των κατοίκων έξι χωριών έξω από την Κατάνη, τα οποία επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, πρόκειται να περάσει την νύχτα σε μικρά, κλειστά γυμναστήρια και σε σχολικά συγκροτήματα.

Στο μεταξύ, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, αρκετοί κάτοικοι διαμαρτύρονται για το ότι κατά την προχθεσινή ημέρα, (στην διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν πάνω από πενήντα σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης), καμία κρατική υπηρεσία δεν ήρθε σε επαφή με όσους ζουν στα χωριά κοντά στην Αίτνα, για να τους ειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει και κίνδυνος ισχυρότερου σεισμού.

Υπεύθυνοι του ιταλικού ινστιτούτου Γεωφυσικής, πάντως, δεν θεωρούν ότι υφίσταται άμεση σχέση ανάμεσα στην σεισμική δόνηση της περασμένης νύχτας και την παράλληλη επανενεργοποιήση του ηφαιστείου του μικρού νησιού Στρόμπολι, κοντά στην Σικελία.

Στο χωριό Πεννίζι, τέλος, ζημιές υπέστη και το άγαλμα του καθολικού Αγίου Εμίντιο, ο οποίος θεωρείται προστάτης των πολιτών από τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Geplaatst door Kostas Tellis op Maandag 24 december 2018

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σεισμός – Σικελία: 28 οι τραυματίες – Φόβοι για νέο χτύπημα

Ιταλία: Σάλος με την φωτογραφία του Σαλβίνι να τρώει την ώρα που οι σεισμοπαθείς της Σικελίας υποφέρουν (photo)