Τραγικός είναι ο απολογισμός της χιονοστιβάδας που έπληξε τον χειμερινό τουριστικό προορισμό Κραν Μοντανά, στην Ελβετία.
Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες
Ο ένας από τους τέσσερις σκιέρ που καταπλακώθηκαν από το χιόνι υπέκυψε τελικά στα τραύματά του εχθές, ενώ νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας, ήταν μόλις 34 ετών.
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), την ώρα που η πίστα Κανταχάρ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, ήταν γεμάτη κόσμο.
Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκύλοι και περισσότεροι από 250 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες για να εντοπίσουν τους πάνω από 10 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από το χιόνι.
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διακριβωθεί.
Δείτε το video ντοκουμέντο:
Une vidéo de l’avalanche qui fait froid dans le dos !Source : Tribune de Genève
Geplaatst door Valais Actif op Dinsdag 19 februari 2019
Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συναγερμός στην Ελβετία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ανθρώπους στο Κραν Μοντάνα