Έντονες αντιδράσεις για την φωτογραφία του Μακρόν με τους δύο ημίγυμνους άντρες (photos)2 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:21 μμ


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Άγιο Μαρτίνο, φωτογραφήθηκε με δύο ημίγυμνους, νεαρούς άντρες, με έναν εξ’ αυτών να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στην κάμερα.

Από τη μεριά του, ο δεύτερος άντρας αποκάλυψε στον πρόεδρο Μακρόν ότι συνήθιζε να κλέβει και πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή. Η αποκάλυψη, βέβαια, δεν επηρέασε τον Μακρόν ο οποίος τον συμβούλευσε να προχωρήσει μπροστά και να συμβάλει στην αποκατάσταση του νησιού που έχει πληγεί από τυφώνες. Το νησί της Καραϊβικής είχε βρεθεί πέρυσι αντιμέτωπο με το καταστροφικό πέρασμα των τυφώνων Ίρμα και Μαρία.

Η εικόνα του προέδρου Μακρόν με τους δύο νεαρούς έγινε viral, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τη συμμετοχή ακόμη και πολιτικών.

​«Δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα. Μόνο θραύσματα αξιοπρέπειας που χάνονται μέσα στη νύχτα της χυδαιότητας. Το κοστούμι του προέδρου τού έχει γίνει πολύ μεγάλο», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος επισήμανε ότι αυτό που τον εξέπληξε είναι πως ο Μακρόν δε ζήτησε από τους δύο άντρες να ντυθούν κατάλληλα.

​Μεταξύ όσων έσπευσαν να καταδικάσουν τον Μακρόν ήταν και η Μαρί Λεπέν, επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», η οποία έγραψε στο Twitter: «Δε βρίσκουμε πλέον άλλες λέξεις για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Αυτό είναι ασυγχώρητο».

​Ο Μακρόν απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε λέγοντας ότι «αγαπά κάθε παιδί της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως του πόσο ανόητα είναι».