Επιστημονική ανακάλυψη: Επαναστατική θεραπεία «πολεμά» τον καρκίνο (video)21 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:43 μμ


Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς βρήκαν κύτταρα που σκοτώνουν τους καρκινικούς όγκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα τ-λευκοκύτταρο το οποίο αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος με ιδιότητα να ελέγχει τον οργανισμό, να διαπιστώνει αν αυτός απειλείται από κάτι και αν το ανακαλύψει προσπαθεί να το εξολοθρεύσει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, που τυχαία ανακάλυψαν το συγκεκριμένο είδος λευκυττάρου στον ανθρώπινο οργανισμό, με την κατάλληλη καλλιέργεια στο εργαστήριο, μπορεί να ενισχυθεί τόσο πολύ που να γίνει ικανό να θεραπεύσει πολλές μορφές καρκίνου, αφήνοντας παράλληλα άθικτα τα υγειή κύτταρα.

Μεταξύ των καρκίνων που μπορεί να θεραπεύσει είναι, λένε οι επιστήμονες, ο καρκίνος του μαστού, των οστών, του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας, των πνευμόνων, του ήπατος, των νεφρών, του παχέος εντέρου και του δέρματος.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο ιό που εξαπλώνεται και εκτός Κίνας