Έρευνα: Ποιος λαός δεν είναι καλός στην εκμάθηση ξένων γλωσσών12 Ιουλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:12 μμ


Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι Άγγλοι, έχοντας την επίσημη διεθνώς γλώσσα, μπαίνουν στην διαδικασία να μάθουν δεύτερη ή τρίτη γλώσσα τότε η απάντηση έρχεται με μία νέα έρευνα. 

Μια σχετική έρευνα του Hostelworld φέρνει στην επιφάνεια μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Μόλις το 51% των Βρετανών μπορούν να μιλήσουν μια δεύτερη γλώσσα. Το 62% των ενηλίκων εύχονταν να ήταν καλύτεροι με τις ξένες γλώσσες, ώστε να μπορούσαν να καταλάβουν περισσότερο την κουλτούρα μιας πόλης (38% των απαντήσεων), να μιλήσουν με ντόπιους στο εξωτερικό (24% των απαντήσεων) και να χρησιμοποιούν λιγότερο τον τουριστικό οδηγό (21% των απαντήσεων). Είναι χαρακτηριστικό πως το 10% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό γι′ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή δεν μιλούν μια επιπλέον γλώσσα.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας στους πέντε Βρετανούς έχει χαθεί στο εξωτερικό εξαιτίας της άγνοιας της τοπικής γλώσσας, ένα αντίστοιχο ποσοστό αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγγελία φαγητού ενώ ένας στους δέκα μπήκε σε λάθος τρένο, αεροπλάνο ή άλλο μέσο μεταφοράς.

Αν η γλώσσα δεν ήταν πρόβλημα, το 12% των Βρετανών θα είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η Ιαπωνία έχει σημειώσει αύξηση 7.5% στον αριθμό των Βρετανών επισκεπτών, το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η Κίνα, η Ιταλία και η Ρωσία είναι επίσης δημοφιλείς μεν, «απλησίαστοι» δε προορισμοί.

Με πληροφορίες από theculturetrip.com