Ερντογάν: Δεν αποχωρούμε από τη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο18 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:12 μμ


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θίγει για μια ακόμη φορά το ζήτημα της τουρκικής ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο, παραμονή της Διάσκεψης στο Βερολίνο.

Ο Ερντογάν μένει αμετακίνητος στη θέση του όσον αφορά τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Σημειώνεται ότι στο κείμενο του ΟΗΕ αναφέρεται εκτενώς η προσπάθεια εκεχειρίας στη χώρα και ο τερματισμός της ξένης στρατιωτικής παρέμβασης. Η χώρα πλήττεται από 10ετή πόλεμο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα της πολιτικής, της διπλωματίας αλλά και τη στρατιωτική μας δύναμης σε θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Μεσόγειο και τη Λιβύη», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στη Λιβύη μέχρι τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο να αναγνωρισθούν και η νόμιμη κυβέρνηση των Λίβυων, με τους ισχυρούς δεσμούς των 500 χρόνων με τη χώρα μας, είναι ασφαλής», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Εκβιασμός Ερντογάν προς ΕΕ: Αν εγκαταλειφθεί ο Σάρατζ, η τρομοκρατία θα επιστρέψει