Ερντογάν: Δεν είχαμε κρίση φέτος στα Ίμια – Δεν πήγαν οι Έλληνες άρα ούτε εμείς5 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:46 μμ


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για τα Ίμια, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για την αποφυγή έντασης στην περιοχή.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως, αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ίμια), δεν θα γίνει και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Άμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ίμια) και στα υπόλοιπα νησιά» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Τουρκία «δήλωσε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν», τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ – Τι συζητήθηκε