Φώτης Ντούλος: Το σοκαριστικό μετά θάνατον αίτημα του δικηγόρου του (video)2 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 5:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:12 μμ


Νεκρός είναι από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο Ελληνοαμερικανός Φώτης Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε.

Ο εκλιπών κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, το πτώμα της οποίας δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, και ο συνήγορός του παρουσιάζεται έτοιμος να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νορμ Πάτις επιμένει ότι ο ομογενής είναι αθώος παρά την απόπειρα αυτοκτονίας, και ζήτησε από το κράτος να προχωρήσει σε ποινική υπόθεση εναντίον εναγόμενου που δεν είναι πια ζωντανός.

Το αν θα γίνει μεταθανάτια δίκη είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σύντομα, αλλά νομικοί επαΐοντες μιλώντας στο CNN είπαν ότι μια τέτοια διαδικασία είναι εξαιρετικά σπάνια.

«Είναι εντελώς ασυνήθιστο βάσει της εμπειρίας μου να συνεχιστεί μία τέτοια διαδικασία όταν έχει πεθάνει ο εναγόμενος» είπε ο καθηγητής Νομικής και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.

Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοκτονίας του επιχειρηματία

Ο 52χρονος είχε γράψει ένα σημείωμα λίγο πριν προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του

«Εάν διαβάζετε αυτό το σημείωμα, δεν υπάρχω πια στη ζωή», έγραψε στην αρχή του σημειώματος που άφησε πίσω του ο Φώτης Ντούλος, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση.

Στο σημείωμα, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα New York Post, ο Ντούλος υπογράμμισε πως «αρνούμαι να περάσω ακόμη και μία ώρα επιπλέον στη φυλακή για κάτι με το οποίο δεν έχω καμία σχέση», αναφερόμενος στην κατηγορία ότι δολοφόνησε την σύζυγό του.

«Αρκετά», τόνισε και πρόσθεσε: «Εάν απαιτείται να πέσει το ‘κεφάλι μου’ για να τελειώσει αυτό, ας γίνει έτσι».  Το σημείωμα αυτοκτονίας του επιχειρηματία, που ήταν γραμμένο στο χέρι με στυλό, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, με ημερομηνία «28 Ιανουαρίου 2020», την ημέρα δηλαδή που εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση μέσα στο όχημα.

Αναφερόμενος στους τρεις γιους και τις δύο κόρες του, που ζουν με την πεθερά του στη Νέα Υόρκη από την ημέρα εξαφάνισης της συζύγου του, έγραψε: «Σας παρακαλώ πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ, θα έκανα τα πάντα για να είμαι μαζί τους, όμως δυστυχώς όλοι έχουμε και τα όριά μας».

Η σύζυγός του, Τζένιφερ, εξαφανίστηκε στις 24 Μαΐου, αφότου άφησε τα παιδιά τους, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν.

Στο σημείωμά του, ο Φώτης Ντούλος μίλησε με τρυφερά λόγια για την τελευταία σύντροφό του. «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου που μου συμπαραστάθηκαν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Περισσότερο απ’ όλους την Άννα Κάρι. Συγγνώμη που σε απογοήτευσα και δεν συνέχισα να μάχομαι», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Φώτης Ντούλος: Τι λέει η αδελφή του 52χρονου Ελληνοαμερικανού (video)