Γάλλος 71χρονος θα διασχίσει τον Ατλαντικό με βαρέλι (video)27 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:32 μμ


Με ένα βαρέλι σκοπεύει να διασχίσει τον Ατλαντικό ένας Γάλλος 71 ετών και μόνη του βοήθεια τα ρεύματα του ωκεανού. 

Ο Zαν-Ζακ Σαβέν σκοπεύει με μια πορτοκαλί κάψουλα σε σχήμα βαρελιού να φθάσει στην Καραϊβική μέσα σε τρεις μήνες.

Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν θα αφήνει αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού.

«Ο καιρός είναι υπέροχος. Έχει κύμα ένα μέτρο και κινούμαι με 2-3 χλμ/ώρα», δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP. «Για την ώρα η κάψουλά μου αντιδρά πολύ καλά, πάρα πολύ καλά και μέχρι την Κυριακή η πρόγνωση αναφέρει ευνοϊκούς ανέμους».

Το βαρέλι είναι σχεδιασμένο για να αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων.

Ο Σαβέν είναι πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού και έχει επίσης εργαστεί ως πιλότος και φύλακας σε εθνικό πάρκο.

Θεωρεί ότι τα ρεύματα του ωκεανού από μόνα τους θα βοηθήσουν το βαρέλι του -από κόντρα πλακέ με επικάλυψη ρητίνης- να καλύψει μια απόσταση 4.500 χλμ και να φθάσει στην Καραϊβική.

«Ίσως στα Μπαρμπέιντος, παρότι θα ήθελα πολύ να είναι ένα γαλλικό νησί όπως η Μαρτινίκα ή η Γουαδελούπη. Αυτό θα ήταν ευκολότερο για την γραφειοκρατική διεκπεραίωση και για την μεταφορά πίσω στην πατρίδα μου του βαρελιού», αστειεύτηκε.

Ο Σαβέν έχει ένα προϋπολογισμό 60.000 ευρώ για το ταξίδι του, ποσό που κάλυψαν εν μέρει κατασκευαστές βαρελιών και μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δείτε τη στιγμή που εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας – Έλληνας το βιντεοσκόπησε (video)

Πυροβόλησαν πρώην ποδοσφαιριστή του Πανιώνιου στη Δανία

Λάθος της Lufthansa η βλάβη στο αεροπλάνο της Μέρκελ