Γκουτέρες: Έκκληση να αποφευχθεί η βία στη Βενεζουέλα22 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:58 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:58 μμ


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση σήμερα να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας στη Βενεζουέλα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, λίγη ώρα αφότου η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αιματοχυσία, στα συνορα με τη Βραζιλία, σε συγκρούσεις μεταδξύ του στρατού και ιθαγενών.

«Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι ένα λυπηρό γεγονός» είπε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίτς. Πρόσθεσε ότι, εν αναμονή της αυριανής ημέρας, «ο γενικός γραμματέας κάνει έκκληση να αποφευχθεί η βία».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έχει δεσμευτεί ότι αύριο Σάββατο θα μεταφέρει στη Βενεζουέλα την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί σε γειτονικές χώρες και καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να μην υπακούσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και να επιτρέψουν να μπουν στη χώρα τρόφιμα και φάρμακα.

Μέχρι τώρα δυο άνθρωποι έχουν χέσει τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στα σύνορα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία μετά από συμπλοκές με τον στρατό.

Ένα πλήθος πολιτών στη Βενεζουέλα προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό από το να αποκλείσει τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αναβρασμός στη Βενεζουέλα: Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στα σύνορα με τη Βραζιλία (videos)