Τσαβούσογλου: Η Τουρκία έβαλε «πλώρη» για την Ευρώπη10 Ιουλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:27 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:28 μμ
tsavousoglou


Πλώρη για την Ευρώπη βάζει και πάλι η Τουρκία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρά το γεγονός ότι πριν δυο εβδομάδες ο Ερντογάν την κατήγγειλε για υποκρισία και αντιτουρκισμό.

Η Τουρκία σκοπεύει να σημειώσει πρόοδο στη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος με ενισχυμένες εξουσίες.

Μιλώντας σε υπαλλήλους του υπουργείου, αφού διατήρησε τη θέση του, ο Τσαβούσολγου πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συγχωνευθεί με αυτό των Εξωτερικών για να γίνεται δουλειά «κάτω από μία στέγη».

Στις 27 Ιουνίου, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμούργο, έγινε γνωστό πως οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι «η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι οι εναταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα βρίσκονται «σε νεκρό σημείο».

Οι υπουργοί διευκρίνισαν πως «δεν μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ούτε να κλείσει κανένα νέο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης ούτε προβλέπεται εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».