Ιράν: Βουλευτής προσφέρει 3 εκατ. δολάρια σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ21 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:20 μμ


Ιρανός βουλευτής προσέφερε σήμερα αμοιβή 3 εκατομμυρίων δολαρίων «σε οποιονδήποτε σκοτώσει τον Τραμπ» για να εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στις αρχές Ιανουαρίου στη Βαγδάτη με εντολή του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Isna.

«Δίνουμε τρία εκατομμύρια δολάρια σε οποιονδήποτε σκοτώσει τον (Ντόναλντ) Τραμπ», δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ο Άχμαντ Χάμζεχ, τον οποίο επικαλείται το Isna.

Σύμφωνα το Icana, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του ιρανικού κοινοβουλίου, ο Χάμζεχ είπε ότι κάνει αυτή την προσφορά στο όνομα των «τριών εκατομμυρίων κατοίκων (της επαρχίας) Κερμάν», στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Ελάχιστα γνωστός, ο Χάμζεχ εκπροσωπεί μια περιφέρεια της επαρχίας αυτής.

Με καταγωγή από την ίδια επαρχία, ο στρατηγός Σουλεϊμανί, αρχηγός της Δύναμης Κοντς, μονάδας αρμόδιας για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης (του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων) τάφηκε στην πόλη Κερμάν τη νύχτα της 7ης προς 8η Ιανουαρίου.

Σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους δίπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Χάμζεχ προέβη στη δήλωση αυτή λίγες εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες στις 21 Φεβρουαρίου βουλευτικές εκλογές, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για το πώς σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ανταμοιβή.

Οταν ρωτήθηκε για την αμοιβή αυτή στη Γενεύη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό Ρόμπερτ Γουντ αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «γελοίες» τις δηλώσεις του Ιρανού βουλευτή. «Είναι απλά γελοίο. Όμως σας δίνει μια ιδέα για τις τρομοκρατικές ρίζες αυτού του καθεστώτος και αυτό το καθεστώς πρέπει να αλλάξει τη συμπεριφορά του», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΗΠΑ: Οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούν την «άμεση αθώωσή του»