Ιβάνοφ: Το δημοψήφισμα απέτυχε – Ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών1 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:52 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:03 μμ


Την ικανοποίησή του για το μεγάλο ποσοστό αποχής στο χθεσινό δημοψήφισμα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμά του, το απόγευμα της Δευτέρας, τονίζοντας ότι «ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε.

«Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται» ανέφερε ακόμη.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το «αποτυχημένο δημοψήφισμα».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Δημοψήφισμα Σκόπια – Ζάεφ: Θα συνεχίσω να επιδιώκω την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

Ζάεφ: Η συντριπτική πλειοψηφία είπε «ναι» -Στήριξη στη Βουλή ή πρόωρες εκλογές

Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Τσίπρας και Ζάεφ φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης