Καναδάς: Nομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς17 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:06 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:06 πμ


Ο Καναδάς είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ουρουγουάη, που νομιμοποιεί την κατοχή και της χρήση της κάνναβης ως «ψυχαγωγικό ναρκωτικό».

Από χθες, η κάνναβη κυκλοφορεί ευρέως, όπως και οι αμφιβολίες για τις επιπτώσεις αυτού στην υγεία, τον νόμο και τη δημόσια ασφάλεια.

Σε εγρήγορση η αστυνομία

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγχυση, σχετικές πληροφορίες έχουν ήδη σταλεί σε περί τα 15 εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν στην ετοιμότητα της αστυνομίας να αντιμετωπίσει τους οδηγούς που ενδεχομένως θα οδηγούν υπό την επήρεια των ναρκωτικών.

Η Ουρουγουάη ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αν και η Πορτογαλία και η Ολλανδία έχουν αποποινικοποιήσει την κάνναβη.

Τέλος, οι αναλυτές προβλέπουν ελλείψεις την πρώτη χρονιά της νομιμοποίησης καθώς η παραγωγή και η αδειοδότηση των επιχειρήσεων εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Αλλά και η ίδια η αγορά είναι σε νηπιακό στάδιο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:  Τιμή ρεκόρ – 558.000 δολάρια για ένα μπουκάλι κρασί!