Κοροναϊός: Ασθενής και στις ΗΠΑ – Φόβοι και για άλλα κρούσματα (video)21 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:30 μμ


Ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στις ΗΠΑ με τον νέο κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, είναι ένας 30χρονος «ταξιδιώτης από την Κίνα».

Η επιδημία ξεκίνησε από την Ουχάν της κεντρικής Κίνας. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Πάντως, το CDC τονίζει ότι αναμένει να δει στις ΗΠΑ περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού, που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας.

Όπως επισημαίνει το CDC, έχει αναπτύξει ένα νέο τεστ, το οποίο επέτρεψε την ταυτοποίηση της παρουσίας του ιού σε έναν επιβάτη που ταξίδευε από την Κίνα στο Σιάτλ και σχεδιάζει να διευρύνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Ατλάντα και του Σικάγο.

Το πρόσωπο αυτό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, δεν είχε επισκεφθεί καμία από τις αγορές απ’ όπου προήλθαν πολλά κρούσματα στην Ουχάν της Κίνας, όμως είχε μονάχα πάει στην περιοχή, δήλωσε η Νάνσι Μεσόνιερ, η διευθύντρια του Κέντρου Αναπνευστικών Ασθενειών του CDC, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο άνδρας έφθασε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ τη 15η Ιανουαρίου με πτήση με ανταπόκριση από την Ουχάν. Δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα κατά την άφιξή του, όμως επικοινώνησε ο ίδιος με τις υπηρεσίες υγείας την Κυριακή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Ένα δείγμα που εστάλη στο CDC επέτρεψε χθες την επιβεβαίωση ότι είχε μολυνθεί από τον νέο ιό, περιέγραψε ο Σκοτ Λιντκουίστ, επιδημιολόγος της πολιτείας της Ουάσιγκτον.

«Συνεργάζεται πλήρως» επιβεβαίωσαν οι Aρχές. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Providence Regional Medical Center στο Έβερετ.

«Η κλινική κατάστασή του είναι καλή», διαβεβαίωσε ο Κρις Σπάιτερς, ο υπεύθυνος των υγειονομικών Αρχών της κομητείας του Σνόχορνις, βόρεια του Σιάτλ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο ιό που εξαπλώνεται και εκτός Κίνας

Επιστημονική ανακάλυψη: Επαναστατική θεραπεία «πολεμά» τον καρκίνο (video)