Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία – Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας (video)23 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 4:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:47 μμ


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιταλία, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού .

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, στη βορειοανατολική Ιταλία, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές Aρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου «Ocean Viking» (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Κορωνοϊός: Πάνω από 100 τα κρούσματα στην Ιταλία

Ξεπερνούν τα 100 πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία. Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπως στο Μιλάνο ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα, οι θετικοί στον ιό είναι 89.

Πρόσθεσε ότι σε όλη την Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι σίγουρα πάνω από εκατό.

Στο μεταξύ, τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξετάσεις σε άτομα που ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς και αναμένονται το γρηγορότερο δυνατό τα σχετικά αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κορωνοϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων του «Diamond Princess»