Κύπρος: Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάφο λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης25 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:37 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:37 μμ


Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την επαρχία Πάφου οδήγησε στην κατάρρευσή της υπό κατασκευή γέφυρας που ενώνει δύο κοινότητες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δρόμος Επισκοπής – Νατάς είναι κλειστός για την κυκλοφορία, αφού η υπό κατασκευή γέφυρα που ενώνει τα δύο χωριά έχει καταρρεύσει, λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η γέφυρα βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο υπό κατασκευή. Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου και η κατασκευή της βρίσκονταν στα αρχικά στάδια με τα υποστυλώματα.

Το κόστος για την κατασκευή της γέφυρας ανέρχεται στις 400 χιλιάδες ευρώ και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Εξάλλου λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών, κλειστός παραμένει για την κυκλοφορία ο δρόμος Αγίου Νικολάου – Μανδριών, στην επαρχία Πάφου. Επίσης, κλειστός είναι και ο δρόμος Αμαργέτης – Κελοκεδάρων παρά το γεφύρι του ποταμού «Ζυριπιλλή» λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Χάρτες με όλες τις διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο