Λάθος της Lufthansa η βλάβη στο αεροπλάνο της Μέρκελ27 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:39 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:39 πμ


Η πρόσφατη βλάβη του κυβερνητικού αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε την καγκελάριο Μέρκελ στο Μπουένος Άιρες για τη σύνοδο των G-20 προκλήθηκε από λάθος της Lufthansa.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού περιοδικού «Der Spiegel», το τεχνικό τμήμα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας εγκατέστησε ένα νέο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, κατά τη συντήρηση του αεροσκάφους το 2010, αλλά δεν ενημέρωσε σχετικά τους πιλότους μεταφοράς επισήμων.

Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμικη αεροπορια γερμανια μερκελ

Ως εκ τούτου, κατά την πτήση της καγκελαρίου προς το Μπουένος Άιρες, οι πιλότοι δεν θα ήταν σε θέση να αντιδράσουν με τον κατάλληλο τρόπο για να διορθώσουν ηλεκτρονικό σφάλμα του αεροσκάφους, αφού δεν είχαν στη διάθεσή τους τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος, και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικό στρατιωτικό έγγραφο της 12ης Δεκεμβρίου για την ασφάλεια των πτήσεων.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σοκ για Μέρκελ: Σοβαρή βλάβη στο αεροσκάφος που τη μετέφερε στους G20 – «Καμία ένδειξη σαμποτάζ» (video)